ÅSIKT

Charmen syns inte längre

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Jag blir alldelses matt! Inte nog med att det var presentation av budgeten i går, kulturminister Cecilia Stegö Chilò avgick också. Helgen har varit minst sagt turbulent då både Maria Borelius avgick och SSU:s Anna Sjödin äntligen tog timeout. Det råder orkanvindar i politiken just nu. Men erkänn, det är ganska uppfriskande!

Den presenterade budgeten däremot känns tung. De som har det svårast får det onekligen tyngre. Jag trodde inte att regeringen med tanke på sina fuskministrar skulle ha mage att sänka a-kassan. Hoppa på och anklaga småfolket medan de riktigt stora skattefuskarna i den nyliberala rörelsen går fria. ”Det här är en budget framför allt för dem som jobbar”, sa finansministern när han överlämnade luntan. Borgarklassens diskreta charm är verkligen osynlig.

Men för alla de sjukskrivna, förtidspensionerade och arbetslösa, som vare sig denna regering eller den förra hade några lösningar för, är framtiden oviss. Förr var det mer bidrag, i dag är receptet mindre bidrag. Sanningen är väl den att det handlar om utsatta människor vilkas situation ingen politiker på allvar bryr sig om.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM