Rasiststämpeln svår att tvätta bort, SD

Slutreplik om nationalismen och kvinnors frihet

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Jag står fast vid min slutsats att ert parti är ett hot mot det Sverige som Kvinna till Kvinna ville hylla på nationaldagen, skriver Lena Ag.

SLUTREPLIK. På Sverigedemokraternas utvecklingskonferens i Norrköping nyligen framkom att partiet menar att många kvinnor har en negativ bild av SD.

Kvinnor ser partiet som ”rasister och bakåtsträvare”, vilket du Carina Herrstedt själv påpekade. Den stämpeln vill du och partiet försöka tvätta bort. Det blir svårt, eftersom er retorik inte överensstämmer med er politik.

Ni säger att SD står upp för aborträtten? SD vill begränsa aborträtten från 18 veckor till 12 veckor. Det är fakta.

SD-riksdagsledamot Paula Bieler har motionerat om att abort ska vara frivilligt för barnmorskor att utföra. Jag har också räknat på vilka som representerar er i riksdagen.

Ni har lägst andel kvinnor som ledamöter i riksdagen av samtliga partier. Tror ni inte att vi kan räkna?

Ni hävdar att er nationalism är ” demokratisk och inkluderande” och vill inte likställas med ”hemska nationalister”. Så sent som förra året stod ert parti värdar för ett stort möte på Grand Hotel i Stockholm.

Ni samlade högerextremister och nationalister från hela Europa, personer som är förintelseförnekare och som sagt att polisen ska använda skjutvapen mot kvinnor och barn som illegalt tar sig in Europa.

Ni delade ut pris till en ökänd rasist och homofob som kallat flyktingar från det syriska krigets helvete för ”lycksökare”. Vem tror ni att ni lurar?

Jag står fast vid min slutsats att ert parti är ett hot mot det Sverige som Kvinna till Kvinna ville hylla på nationaldagen. Det inkluderande, jämställda och jämlika Sverige.


Lena Ag, generalsekreterare, Kvinna till Kvinna


Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM