ÅSIKT

Ni måste ta ansvar för er egen retorik, Riazat

Slutreplik om tonläget i frågan om välfärdsvinster

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Kim Lagerquist, Pysslingen: ”Daniel Riazat, Vänsterpartiet, besvarar mitt öppna brev till statsministern där jag efterlyser en hövlig ton i debatten. Men istället för att bemöta det jag skriver kommer nya svepande anklagelser utan bevis eller underbyggnad”.
DEBATT

SLUTREPLIK. Så är vi tillbaka där vi började. Daniel Riazat, Vänsterpartiet, besvarar mitt öppna brev till statsministern där jag efterlyser en hövlig ton i debatten. Men istället för att bemöta det jag skriver kommer nya svepande anklagelser utan bevis eller underbyggnad och som slutkläm vill han nu även ”rädda” personalen på fristående skolor.

Riazat skriver att det inte är personalen Vänsterpartiet vill komma åt med sin retorik, men där gör han det för lätt för sig. Vänsterpartiet måste ta ansvar för att den retorik som de för.

Även bristen på utbildade förskollärare tillskriver Daniel Riazat oss. Den bristen drabbar dock alla, även kommunerna.

I en så svår situation som vi och många kommuner i Sverige står inför sitter vi inte med armarna i kors och hoppas att det ska gå över. Därför skräddarsyr Hermods en utbildning för pedagoger som saknar formell barnskötarutbildning att skaffa en sådan.

Kostnaden för utbildningen står vi på Pysslingen för. Daniel Riazat tar upp även upp ekonomi i sitt svar.

I två meningar lyckas Daniel Riazat få in tre faktafel, och när det gäller vinst vet han också att någon sådan inte tas ut.

Detta påstående är bemött många gånger.

Om vi verkligen värnar om våra barn och medarbetare behöver vi prata om vad som faktiskt görs istället för att gömma oss bakom svepande påståenden.


Kim Lagerquist, verksamhetschef, Pysslingen


Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM