ÅSIKT

Hej Peter och välkommen hem!

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Tack för alla oförglömliga ögonblick och för att vi har fått följa dig både här hemma med TV-pucken, MoDo Hockey, landslaget och på andra sidan Atlanten i NHL. Alla som älskar hockey har egna minnen av dina prestationer. Ingen glömmer straffen i Lillehammer! Själv minns jag SM-finalserien mot Malmö.

Ja, du är för mig och många här i Örnsköldsvik symbolen för energi och vilja – du är symbolen för "vi ger oss inte". Men du har också alltid visat känsla och förnuft! Det är klokt att lyssna på kroppens signaler.

Som en av världens bästa hockeyspelare har du dessutom alltid haft tid för andra. Jag glömmer aldrig när skärgårdsbåten Ottilia lade till efter en tur i skärgården. Du var med och var säkert på väg någon annanstans så där på lördagkvällen. Men i hamnen väntade barn och unga och självklart tog du dig tid för dem. Du skrev, och skrev och skrev autograf på autograf på autograf. På det sättet fick du alla dessa unga människor att känna att de var viktiga.

Sådana exempel är det många som kan berätta om när det gäller dig. Du har också visat med dina satsningar att du tycker att Örnsköldsvik är viktigt.

För oss är du en god ambassadör för vår del av världen, du visar din stolthet för din hembygd och vi är jättemånga som är stolta över dig. Du är alltid välkommen hem till Örnsköldsvik – men det vet du ju redan! Hör av dig när du kommer hem så kan vi ta en fika tillsammans!

Många kramar från
Elvy Söderström (S)
Kommunalråd i Örnsköldsvik