Det är muslimska fäder som mördar sin döttrar

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-10

Nu räcker det med insändare, som förklarar att vare sig terroristdåd eller hedersmord har med islam att göra. Vid ett flertal tillfällen har vi kunnat läsa att islam förbjuder mord, nu senast på Aftonbladet Debatt i tisdags. Jag citerar: ”Islams förbud mot mord är absolut. Det finns inga undantag och inga ursäkter.”

Antingen ljuger du, Mohamed Omar, eller också missbrukar alternativt missförstår miljoner människor av muslimsk tro Koranen.

Attacken på World Trade Center gjordes i islams namn och vad var det om inte iskallt mord? De flickor i Sverige, som mördats av sina fäder för att de försökt leva ett normalt tonårsliv, har alla varit döttrar till muslimer.

Mohamed Omar ställer 240 svartsjukemord mot elva hedersmord. Svartsjukemorden handlar om män som mördat sina fruar/flickvänner i svartsjuka, vilket har att göra med mäns kontroll över kvinnor. Hedersmorden handlar om pappor som dödar sina döttrar, för att de försöker gå sina egna vägar.

Må så vara att islam fördömer mord, det är likväl muslimska fäder som mördar sina döttrar, för att bevara familjens heder.

Mohamed Omar hävdar dessutom att ”i islam är både mannen och kvinnan fria och självständiga och beslutar helt själva över sina liv och relationer”.

Ett rent vansinnigt påstående. Vad har kvinnan för rättigheter i den muslimska världen? Inte ens i det västvänliga Saudi-Arabien får hon köra bil. Vad har kvinnorna i Afganistan för möjligheter?

I den muslimska världen hugger man handen av en tjuv och avrättar kvinnor, som blivit utsatta för våldtäkt. Omar må hävda att islam inte förespråkar våld och mord, men dess utövare, muslimerna, gör det sannerligen.

Mia Hinndal Bellander