ÅSIKT

”Aftonbladet slarvar med språket”

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Varje dag, jag säger varje dag, hittar jag stavfel, faktafel och slarvigt språk i Aftonbladet. Som största tidning i det här landet måste ni väl förstå att vårda vårt språk? Och hur tänker ni komma till rätta med alla slarvfel som förstör? Skärpning!

Svar: Jag är tyvärr beredd att hålla med dig i din kritik i vissa avseenden. Ett faktafel är ett för mycket. En slarvigt formulerad mening är en för mycket.

Att vi helt ska kunna undvika fel är naturligtvis orimligt, däremot vilar det på oss på Aftonbladet är göra vårt yttersta för att vårda språket och kolla alla fakta, igen och igen.

Det här är ett arbete som är ständigt pågående. Jag sitter

just nu och planerar dygnslånga textseminarier för hela vår skrivande personal under våren. Frågor vi kommer att arbeta med under dessa seminarier är bland annat: Hur levandegör vi svåra ämnen i texten? Hur ser vi till att hålla samtalet om språket levande på tidningen? Hur ska vi organisera oss med språkcoacher

i framtiden?

Jag hoppas att du kommer att se resultat av detta arbete.

Ni är fantasilösa på Skitbladet

Ville bara skicka en kort hälsning och säga att ni på Skitbladet är så fruktansvärt fantasilösa journalister men samtidigt jävligt bra på att skapa rubriker. Katastrofer, sjukdomar och allt annat negativt som den här jorden präglas av kan ni verkligen förstora upp och få andra att betala för att läsa det. Jag vet att en del är verklighet men ni är så insnöade på att tjäna era pengar, wannabe-journalister. Slår vad om att ni är stolta också. Tja?det ser ljust ut för er

i framtiden med allt elände som kommer att inträffa inom de närmaste åren. Gott nytt år på er!

Svar: Du tar verkligen i när du kritiserar Aftonbladet. Menar du verkligen att stora katastrofer runt om i världen får för stort utrymme i Aftonbladet? Den åsikten tror jag faktiskt att du är ganska ensam om i så fall. Den kritik vi brukar få är att vi skriver för lite om de stora världsproblemen. Men fortsätt du att blunda för hemska nyheter, vi tänker inte göra det.

Ynklig dubbelmoral i miljöfrågan

Vilken ynklig dubbelmoral med ert plötsliga intresse för miljön. Här skickar ni (för dyra pengar och med stor miljöpåverkan) Robert Collin ända till Detroit i USA för att bevaka en kommersiell mässa för det miljövidrigaste som finns: bilismen! Skäms!

Svar: Aftonbladet har skrivit om miljöpåverkan så länge fenomenet har funnits. Så något ”plötsligt” är det inte över vår journalistiska satsning ”Klimathotet”. Att vi har satt ökat fokus på frågan har att göra med att den plötsligt kommit på den politiska dagordningen över i stort sett hela världen.Att Aftonbladets Robert Collin bevakar bilsalongen i Detroit är en självklarhet. Bilen är fortfarande nödvändig för många och Detroit har världens största bilmässa där nyheter (om bland annat miljövänligare nya modeller) presenteras.

Jag noterade för övrigt att Robert Collin mycket starkt kritiserade de nya monsterjeeparna i sin rapport i tisdags.