ÅSIKT

"Kanske har vi blivit stora som elefanter”

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Foto: Förändring Kanske har människan i framtiden fyra armar eller jättestora ögon. Kanske är vi stora som elefanter – kanske är vi små som hundar.
DEBATT

Om femtio år kommer vi att äta flytande mat. Istället för godis äter vi t ex vätska med godissmak. Man har maten i en tub på ryggen, och äter genom ett stort sugrör som man kan stoppa in i munnen. Det finns också en fjärrkontroll med två knappar, den ena gör så att sugröret åker in i tuben och den andra gör så att sugröret åker ut.

Istället för skola har man en maskin som man pluggar fast vid tinningen, och som skickar in IQ-celler i hjärnan medan man själv kanske läser en bra bok.

Vägarna är stora rullband med fåtöljer med säkerhetsbälten och skyddsnät av stål som åker i 150 km i timmen.

Man jobbar som alkemist eller tillverkare av magnifika inbrottslarm, eller något helt annat. Man bor i stora kuber med tre våningar, de har en stor propeller på taket så att man kan flytta till en annan tomt när som helst.

Böcker har en liten högtalare så att om man har problem med att läsa så trycker man på knappen på baksidan så läses boken upp.

Istället för fängelse har man en maskin som fryser brottslingen till en isklump så länge domstolen beslutar.

Djuren bor i hus, precis som vi. Inget djur ska behöva svälta om femtio år, det är ett som är säkert. Djur kommer att vara lika mycket värda som människor om femtio år, de kanske är lika intelligenta som människor då. Istället för tv-spel har man simulationshjälmar så att man själv är med i spelet. Jorden har kanske blivit mindre, större eller kantig. Vi kanske till och med bor på en annan planet.

Vi har kanske fyra armar eller enorma ögon. Vi har kanske blivit små som hundar eller stora som elefanter. Om vi har otur har ett tredje världskrig börjat. Jag hoppas att det inte finns något som har med krig att göra.

Om femtio år har fordon inga förare, de är radiostyrda.

Man använder inte pengar, utan frön. Te x : Simulationshjälm- 100 fr (frön).

Ja, år 2057 är möjligheternas år.

Philip Tåhlin,

10 år, Luleå