ÅSIKT

Sanna inte fin nog för sportfånarna

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Ursäkta, men vilket jäkla bråk det är varje gång en kvinna får någon utmärkelse i sportvärlden.

Idrotten är verkligen gubbarnas marknad oavsett hur bra resultat tjejerna gör. Oavsett hur många utmärkelser och hyllningar de ”duktiga grabbarna” fått.

Jaaaa, jag vet att Tre Kronor gjorde en fantastisk bragd. Både OS-guld och VM-guld. Svenska folket har gjort vågen, laget har hyllats på alla sätt – med råge. Men det räcker uppenbarligen inte. Vi ska krypa på knä och buga också. Framför allt se till att ingen annan duktig idrottare får chansen till hedersomnämnande och utmärkelser.

Susanna Kallur är inte fin nog, precis som Anja Pärson. Vilket liv det blev när Anja fick Bragdguldet, och nu är det samma visa när Susanna får Jerringpriset.

Folk borde skämmas! Sverige har just nu fantastiskt duktiga och lysande stjärnor i många grenar. Det är inte fel att hyllningarna från folket får lite spridning och uppmuntrar talanger i nya grenar där vi tidigare haft stora problem med framgångar.

Äntligen, borde vi utbrista från folkdjupet, äntligen! Hockeygrabbarna spelar ju dessa turneringar varje år, varje år följer vi dem och håller på dem. År efter år. Någon gång lär de väl vinna?

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM