ÅSIKT

Skit i alla gamla traditioner Victoria

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Jag bryr mig inte särskilt mycket om kungahuset, men jag tycker kronprinsessan Victoria ändå är okej som blivande regent och ambassadör för Sverige. Men som ledare bör hon givetvis frigöra sig från alla konservativa hösäckar som låst in henne i ett traditionellt kvinnofängelse.

Stackars människa, rent ut sagt, som får högfärdiga moralpredikningar på sina axlar och framför allt en väldig massa människor som lägger sig i hennes liv trots att de inte har någonting alls med henne att göra.

Just nu diskuteras om Daniel Westling från Ockelbo är en värdig make till henne. Han är minst lika värdig som Sylvia Sommerlath var som jobbade som utbildningsvärdinna i organisationskommittén för de Olympiska spelen i München när hon träffade kungen.

Victoria och Daniel har varit tillsammans i sex år och ännu har han inte blivit fullt respekterad i kungahuset. Det är löjligt.

Victoria måste visa att hon är en modern kvinna. Bestäm över ditt liv Victoria. Vill du ha Daniel, ta honom till ambassaden i Paris och gift er. Svårare är det inte. Skit i alla gamla traditioner och kliv ur den förnedrande kvinnoroll som pöbel, adel och annat löst folk lägger på dina axlar.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM