ÅSIKT

Adam Tensta borde be tittarna om ursäkt

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Replik från M om TV4-protesten

Arin Karapet.

Om det är något du har åstadkommit, Adam Tensta, så är att ge kränkthetsindustrin ett nytt ansikte. Nu hyllas du i sociala medier för ditt haveri i TV4:s morgonsoffa. Innan du medverkade i TV4 publicerade du en artikel där du kräver att de ska be om ursäkt för att ha bjudit in YouTubeprofilen Louise Andersson Bodin. Hon har bett om ursäkt för sina uttalanden och det har även kommunicerats av TV4.

I torsdags morse var du inbjuden för att prata om din nya skiva, den första på fyra år. I stället för att prata om den ställer du retoriska frågor för att sedan resa dig upp och gå. Programledarna fick inte ens en chans att säga något.

I din artikel skriver du att problemet är att majoriteten av svenskarna inte kan relatera till denna typ av diskriminering. Om du vill att fler ska lyssna, så kan du inte agera nonchalant.

Vad är du ute efter egentligen? Att alla som någonsin har sagt något dumt inte ska få vara med i tv? Dogge Doggelito har hyllat diktaturen på Kuba men han får vara reklampelare åt Elgiganten och bjudits in av TV4 flera gånger.

Ditt agerande visar bara på den vanliga kränkthetsretoriken – alla andra ska lyssna på vad du har att säga och rätta sig efter dina känslor men när det är din tur att lyssna så går du bara.

Det jag kan konstatera är att du är en duktig pr-strateg. Dagens insats bidrog inte direkt till ökad tolerans, snarare mindre. Men rampljuset lyser återigen på dig. Grattis, du kunde inte få större uppmärksamhet för ditt nya album! Du borde be TV4 och tittarna om ursäkt. För det är vad det var, en pr-kupp på toleransens och samtalsklimatets bekostnad i Sverige.

Arin Karapet

Ledamot Stockholms läns landstingsfullmäktige (M)

ARTIKELN HANDLAR OM