ÅSIKT

Kan man bli klok på politikerna?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Jag skrattade gott häromdagen åt Ekots nyhetssändning. Den borgerliga alliansen har enats om en gemensam energipolitik, sa reportern. De har bestämt att inte bygga något nytt kärnkraftverk och att inte avveckla något.

Tänk att energipolitik är så enkelt. För inte så länge sedan hade vi en skribent på debattsidan som krävde att kärnkraften skulle k-märkas. Den nya borgerliga energipolitiken är någonting ditåt. Men stolta var de i alla fall, de fyra partiledarna, efter decennier av oenighet.

Beslutet att inte göra någonting kunde de väl ha tagit för länge sen.

En annan politisk historia som jag inte blir klok på är förre bostadsministern Jan-Erik Lövdéns beslut att köpa sin hyresrätt i centrala Stockholm. Han gör ett klipp och får kritik för det eftersom han i sin ministerroll värnade om hyresrätterna. Nu svär han sig fri genom att hävda att han inte rår för att hyresvärden säljer. Dessa sossepolitiker som i tal är så ideologiska, men i praktiken snällt accepterar och utnyttjar de nyliberala reformerna. Det är klart som korvspad att en hög sosse ska kunna göra bostadsklipp

?

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM