Debatt

”Jag förstår inte idén”

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Helle Klein: Det är Landet lagom

Victoria får som hon vill – och följer folkets vilja.

Samtidigt.

– På ett sätt är det något underbart svenskt med det hela… Landet lagom, säger Helle Klein, präst och politisk chefredaktör.

Helle Klein, Aftonbladets politiska chefredaktör – tillika präst i Svenska Kyrkan – förstår inte poängen med kronprinsessparets lösning.
Helle Klein, Aftonbladets politiska chefredaktör – tillika präst i Svenska Kyrkan – förstår inte poängen med kronprinsessparets lösning.

Hon tycker dock inte riktigt att Daniels och Victorias budskap med hur de vill ha det i kyrkan är glasklart.

– Jag förstår fortfarande inte idén, om jag ska vara ärlig. Jag menar, antingen så är det en brudöverlämning och då får man stå för det, eller så är det enligt svenska kyrkans traditioner, säger Helle Klein.

”Underbart svenskt”

Aftonbladets politiska chefredaktör – som även är präst i Svenska Kyrkan – kallar beslutet ”gulligt”.

– På ett sätt är det något underbart svenskt med det hela… landet lagom. Men hela monarkin är ju en kompromiss som kom till i samband med Torekovavtalet. Vi får väl kalla det här ”Stockholmsavtalet”, säger hon.

Är du nöjd?

– Nja… Jag är nöjd med att Aftonbladets ledarsida fick igång en väldig debatt.

”Får stå för kungen”

En som ska ha upprörts extra mycket över kampanjen är kungen. Enligt uppgifter till Aftonbladet tycker han att Annika Borg och Helle Klein förvridit saken.

– Det där är en världsbild som får stå för kungen. Det här är en fråga som har upprört oerhört många, både inom och utom kyrkan.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Familj

ÄMNEN I ARTIKELN

Familj