Verkligheten är er värsta fiende, MP

Replik från Moderaterna om den ryska oljan

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

 Det är S-MP-politiken som är anledningen att Sverige inte kommit längre från oberoendet av rysk gas och olja. I iver att signalera goda ambitioner ignorerades hur besluten påverkade medborgarna. Replik från Carl-Oskar Bohlin.
Det är S-MP-politiken som är anledningen att Sverige inte kommit längre från oberoendet av rysk gas och olja. I iver att signalera goda ambitioner ignorerades hur besluten påverkade medborgarna. Replik från Carl-Oskar Bohlin.

REPLIK. Det går inte så bra för Miljöpartiet och Lorentz Tovatt. När de väl fick chansen till inflytande över politiken så blev resultatet katastrofalt – Sverige har tvingats elda 140 000 liter olja i timmen för att klara energiförsörjningen och hushåll har tvingats ta lån för att kunna betala elräkningen.

Det är S-MP-politiken som är anledningen att Sverige inte kommit längre från oberoendet av rysk gas och olja. I iver att signalera goda ambitioner ignorerades hur besluten påverkade medborgarna.

Det svenska Miljöpartiet borde i stället låtit sig insparas av systerpartiet i Finland som förhåller sig till verkligheten förstår vikten av att satsa på kärnkraft. 

Tyvärr valde Miljöpartiet i stället att heja på Tysklands vägval – att i förväg stänga ner all sin kärnkraft till förmån för gas – vilket är en av de främsta anledningarna till att vi nu befinner oss i den här situationen.

Miljöpartiets egna kampanj för att stänga ner kärnkraften här i Sverige har lett till att vi nu starkt påverkas av vindförhållandena på kontinenten och att södra Sverige importerar europeiska elpriser. Något vi inte minst har fått uppleva under vintern.

Miljöpartiets kampanj mot alla som är beroende av bilen har skapat de höga drivmedelspriserna. Tovatt och hans kollegor har varit drivande i att rusta ner försvaret och i motståndet mot Nato.

Som väljare är det därför värt att fråga sig: Har det blivit bättre och säkrare under Miljöpartiets sju år i regeringsställning? Svaret är nej. Det partiet lyckats åstadkomma är att svenskarna blivit fattigare och att Sverige nu mer än någonsin är exponerat mot det ryska energivapnet.

Verkligheten är därmed Miljöpartiets värsta fiende. Med deras politik har elräkningen skjutit i höjden, människor har tvingats säga upp sig från jobbet på grund av att drivmedlet är för dyrt och pensionärer måste sova med dubbla täcken. 

Därför var det bästa Miljöpartiet gjort på sju år att lämna regeringen. Det bästa för Sverige hade däremot varit en ny regeringen och att Miljöpartiet även lämnade riksdagen.


Carl-Oskar Bohlin, energi- och näringspolitisk talesperson (M)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE