Debatt

Sluta hyckla om er syn på familjen, SD

Slutreplik från Kadir Kasirga om familjeförsäkringen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Vi nedvärderar inte kärnfamiljer, för oss har alla familjer samma värde, det är sunt förnuft för oss, skriver Kadir Kasirga.
Vi nedvärderar inte kärnfamiljer, för oss har alla familjer samma värde, det är sunt förnuft för oss, skriver Kadir Kasirga.

DEBATT

SLUTREPLIK. Sedan föräldraförsäkringen infördes för 50 år sedan har Socialdemokraterna förbättrat och anpassat föräldraförsäkringen efter det moderna samhällets behov.

Att vara progressiva och följa samhällsutvecklingen är viktigt för oss. Därför har de socialdemokratiska regeringarna genom åren, vid sidan av den generösa föräldraförsäkringen, även infört reformer som barnbidrag, bostadsbidrag och tillfällig föräldrapenning som har uppskattats av medborgarna.

Saker och ting kan hända genom livets gång och skilsmässor förekommer. Därför är just den här reformen viktig eftersom det förenklar även när vårdnadshavare inte lever ihop. Vår reform har barnets bästa i fokus.

Det är skenheligt av Julia Kronlid (SD) och Linda Lindberg (SD) att skriva att i grunden står SD bakom förslaget från regeringen men ville se en ”smärre justering” där dagarna skulle överlåtas i första hand till den andra vårdnadshavaren.

I vår reform finns det inget som hindrar det om vårdnadshavarna så önskar.

Vi nedvärderar inte kärnfamiljer, för oss har alla familjer samma värde, det är sunt förnuft för oss.

Det är SD som nedvärderar alla familjer som inte är en kärnfamilj. Rösta nej till vad ni vill men stå för det. Ni tycker inte att alla familjer har samma värde och därmed inte ska ha samma möjligheter och därför röstade ni nej. Ni hycklar, så enkelt är det.


Kadir Kasirga, riksdagsledamot och ledamot i Socialförsäkringsutskottet (S)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en slutreplik. Läs hela debatten här

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Föräldraförsäkringen

LÄS VIDARE

DEBATT Ni nedvärderar kärnfamiljen, S

ÄMNEN I ARTIKELN

Föräldraförsäkringen

Socialdemokraterna

Julia Kronlid

Sverigedemokraterna