Dags att ni ser krisen i vården, moderater

Slutreplik från S om problemen i Stockholmsvården

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Vi tar patienternas och vårdpersonalens larmrapporter på största allvar. Vi tycker att även Moderaterna och Irene Svenonius ska göra det. Låt oss sitta ner och diskutera lösningar på krisen inom sjukvården i Stockholm, skriver Socialdemokraterna i Stockholm.
Vi tar patienternas och vårdpersonalens larmrapporter på största allvar. Vi tycker att även Moderaterna och Irene Svenonius ska göra det. Låt oss sitta ner och diskutera lösningar på krisen inom sjukvården i Stockholm, skriver Socialdemokraterna i Stockholm.

SLUTREPLIK. Sjukvården i Stockholm är i kris. Då väljer Moderaterna att lägga tid på att sprida falska uppgifter om andra partiers budgetar.

Som att verkligenheten med en skräcksituation på akuten inte fanns. Extrema väntetider, brist på personal och platsbrist på både akuten och avdelningarna. 

Sjukvården har kapacitetsbrist även utan it-störningar och långhelger. Det finns inga marginaler. Samtidigt råder anställningsstopp av ny personal och snart verkställs den stora varselvågen av läkare och undersköterskor. Nya vårdavdelningar tvingas stänga och andra är överfulla.

Socialdemokraterna vill ge sjukhusen mer resurser för att bedriva en patientsäker vård. Vi har presenterat ett räddningspaket för sjukvården för att behålla personal. Vi vill förhandla blocköverskridande för att stoppa varslen och för att öppna fler vårdplatser omedelbart.

Vi vill även tillsätta en akutkommission med uppgift att föreslå hur vi ska vända den långsiktiga trenden och skapa en stark och trygg vård för patienterna. Vi är redo att förhandla om våra förslag, vad är ni villiga att förhandla om för att rädda sjukvården i Region Stockholm?

Vi tar patienternas och vårdpersonalens larmrapporter på största allvar. Vi tycker att även Moderaterna och Irene Svenonius ska göra det. Låt oss sitta ner och diskutera lösningar på krisen inom sjukvården i Stockholm.


Aida Hadžialić, finansregionråd i opposition, Region Stockholm (S)
Talla Alkurdi, hälso- och sjukvårdsregionråd i opposition, Region Stockholm (S)
Jens Sjöström, trafikregionråd i opposition, Region Stockholm (S)
Robert Johansson, personalpolitisk talesperson, Region Stockholm (S)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Texten är en slutreplik. Läs hela debatten här

Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publisert:

LÄS VIDARE