ÅSIKT

Du har fel – jag nådde visst ut med min rap

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Replik från Tapani Juntunen om diskriminering

Kevin Shakir menar att jag kollektiviserar, ser ner på och bespottar dem som kämpar varje dag mot strukturell diskriminering.

Det budskap jag ger är att bara att ”chilla” eller ”softa”, inte är en hållbar väg framåt, varken här i förorten eller någon annanstans. Jag kan inte ge mina jämlikar här i förorten eller någon annan ort något annat budskap, för då ljuger jag. Man måste dessvärre kämpa. Budskapet är det samma oavsett vilken form av det skrivna ordet jag använder.

Visst finns det en strukturell diskriminering, jag förnekar inte det. Men varje individ som lyckas och kämpar utgör den droppe som bryter den strukturella diskrimineringen, för det finns också en liberal meritokratisk tradition i Sverige.

Jag har fått andra reaktioner på den rap-text jag skrev, att jag ”fiskar efter röster i förorten”.

Ja självklart gör jag det, jag är ju både boende och politiskt verksam just här i Skärholmen. Det är min förbannade plikt att göra det.

Jag tror inte på att mer socialism är vägen framåt, varken för förorten Skärholmen eller någon annan del av Sverige. Jag vägrar se människor som enbart offer utan egen vilja eller kraft utan förmåga att ta ansvar. Jag vill inte att invandrarna ska falla offer för vänsterns ”kamp”, en kamp som verkar gå ut på att aldrig vinnas.

Efter de reaktioner jag har fått på Twitter, och annan traditionell medier, så kan jag konstatera att Kevin Shakir har helt fel när han säger att jag inte når ut till förorten när jag använder mig av slanguttryck. Jag har skrivit artikel efter artikel tidigare och fått noll reaktion i princip. Att rapa upp floskler från något partiprogram är totalt verkningslöst. 

Tapani Juntunen

Moderaterna Skärholmen

ARTIKELN HANDLAR OM