Debatt

Vi tänker fortsätta att slå uppåt

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Vänsterns Studentförbund i Malmö svarar Tobias Billström

Barnen fick använda baseballträ för att slå sönder en piñata föreställande Annie Lööf.
Barnen fick använda baseballträ för att slå sönder en piñata föreställande Annie Lööf.

Migrationsminister Billström har reageratvår debattartikel om mediedrevet mot den piñatalek som genomfördes på årets 1 maj-firande i Malmö. Att en minister reagerar kraftfullt på en satirisk latinamerikansk barnlek visar inte bara på bräckligheten i den borgerliga regeringens politiska projekt - det är också ett tecken på hur högern vänder upp och ned på verkligheten: barnlekar med papiermaché ses som våld medan vapen, krig och utvisningar står för fred och demokrati.

I vår artikel efterlyste vi en debatt om det strukturella våld som drabbar vårt samhälle: massarbetslöshet, nedskärningar, utförsäkringar och rasism. Detta vägrar Billström att diskutera.

Vi i Vänsterns Studentförbund i Malmö försvarar folkets rätt att häckla makten och fördömer resolut det våld som Billströms systematiska deportationspolitik utgör.

Billström efterlyser ett demokratiskt samtal. Det gör vi också. Var finns det demokratiska samtalet när Billström i egenskap av migrationsminister varje dag dömer människor att deporteras till tortyr och död? Var finns det demokratiska samtalet när människor utförsäkras eller tvingas till slavarbete i Fas 3?

Så länge den borgerliga regeringens nedskärningar och rasistiska asylpolitik fortgår tänker vi fortsätta slå uppåt mot makten – ända tills piñata-djävulens innanmäte öppnas och våra gemensamma skatter trillar ut till det kollektivas gagn.

Felicia Mulinari

Matilda Renkvist Quisbert

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt