Får jag resegarderob som extra bonus?

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jaha, då får jag sänkt skatt igen! 15 miljarder delar regeringen ut, till oss som jobbar. Det ger ungefär 200 kronor mer i månaden. Jobbavdraget är ett slags uppmuntran till oss som är i arbete, för att vi ska förstå hur duktiga vi är.

Vi som Anders Borg gillar har fått dela på 65 miljarder sedan regeringen tillträdde. Det nya arbetarpartiet har sina gullegrisar, vi har fått medlemskort i ett nytt samhälle.

Röstar vi på alliansen får vi säkert en resegarderob och en sidensjal också som extra bonus. Kanske ingår även en medlemstidning med Filippas bästa kakrecept.

Både regeringen och oppositionen säger att de gör allt för att hjälpa dem som lever på bidrag och kostar pengar. Det handlar om att du som individ måste ta ett eget ansvar.

Sjuka ska få provjobba för att se om det går. Människor som varit borta länge från arbetsmarknaden skrivs helt enkelt bort ur systemen. Det kan ju tyckas fiffigt för då minskar både arbetslöshet och sjukskrivningar.

Behandlingen drabbar alla som lever på bidrag väldigt hårt. Men så blir det lätt när politikerna inte har några egna lösningar på problemen.

Lotta Gröning

Publicerad: