Vänsterpartiet är välfärdens fiende nr. 1

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Replik från Annie Lööf (C) om vinster i välfärden

Annie Lööf.
Annie Lööf.

Jonas Sjöstedt signalerar att han och Vänsterpartiet vill stoppa allt vad kvalitetsutveckling, valfrihet och företagsamhet inom välfärden heter. Lyssnar man på Sjöstedts retorik framträder en mycket tydlig bild. Han är den svenska välfärdens fiende nummer ett.

Varje dag går hundratusentals människor till ett välfärdsjobb, i offentlig eller privat regi, för att göra skillnad för dig och mig. Deras fokus ligger inte på driftsform utan på att utföra ett arbete med så hög kvalitet som möjligt. Sjöstedt väljer däremot hellre att gradera människors arbetsinsats utifrån vem som betalar deras löner vilket väcker en rad frågor:

De svenska privata vård- och omsorgsföretagen har ca 125 000 medarbetare. Tycker du Jonas Sjöstedt att dessa medarbetare gör ett dåligt jobb?

Varje dag året runt besöker 56.000 patienter privata vårdgivare. Tycker du Jonas Sjöstedt att dessa patienter gör fel som använder sig av den privata vården?

Över 200.000 elever går i fristående grundskolor och gymnasieskolor. Tycker du Jonas Sjöstedt att föräldrarna och eleverna som valt dessa skolor har valt fel?

För Centerpartiet ligger fokus på att den enskilda människan är nöjd med bemötandet, att personalen trivs och att kvaliteten är hög. För oss kommer därför människors omsorg och välbefinnande alltid att vara viktigare än driftsformen. När andra ropar högt om förbud mot vinst och valfrihet kommer Centerpartiets svar att vara mer valfrihet och högre kvalitet.

Annie Lööf (C)

Partiledare

Publisert: