ÅSIKT

"Receptet på hund ytterst smaklöst"

Varför speciell avdelning för kvinnor?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Hur kommer det sig att ni har en ”kvinna”-avdelning på aftonbladet men ingen ”man”-avdelning? Det är lite diskriminerande tycker jag.

Det är också jävligt konstigt att inte alla feminister har skrivit in och klagat över det. För det ska ju vara ”jämlikt”.

Jag blir så led på alla kvinnor som kallar sig feminister men de bryr sig bara om att kvinnorna ska ha det bra, de struntar i om det inte är jämlikt för männen. Det är riktigt irriterande.

Malin

Svar: Vi försöker göra en tidning som tilltalar både kvinnor och män. Avdelningen Kvinna försvann för flera år sedan från papperstidningen. För varför ska kvinnonyheter (eller nyheter för män för den delen) stoppas in under en speciell vinjett. Den tidning som inte förstår detta kommer att få problem.

Receptet på hund ytterst smaklöst

Varför skriver Ni ut ett recept på labrador i tidningen? Det finns ju även folk som äter människor så varför inte även förära oss ett sådant recept.

Otroligt smaklöst, men Ni har ju i stort tappat all inriktning mot något som helst seriöst så man ska väl inte vara förvånad.

Jan Ivarsson

Svar: Jag håller med dig, det var smaklöst. Ibland blir vi journalister väl cyniska i vår iver att väcka uppmärksamhet. Att publicera recept på hund är naturligtvis oerhört provocerande, inte minst för de hundägare som just mist sitt kära husdjur.

Sluta skvallra om idrottarna!

Det är sorgligt att se att Aftonbladet har blivit en skvallertidning i stil med Hänt i veckan, ni har till och med förstört sporten så att man knappt orkar läsa längre för det berättas ju mer om vilka kläder idrottsmännen bär och vilken restaurang dom sågs på och med vem.

Var tog MIN TIDNING vägen?

Anders

Svar: Okay Anders, nu utmanar jag dig. Skicka mig tio tidningar där modereportagen dominerar Sportbladet och jag ska bjuda dig på Aftonbladet under ett helt år.

Varför förföljer ni Göran Persson?

Vår familj har i många år köpt Aftonbladet dagligdags. Jag är lärare och kommunrevisor och en sosse, dock ibland kritisk. Det är det parti som bäst tar tillvara de svagares möjligheter. Vår familj blev förresten utsedd till Familjen folkrörelse år 1976 av DN.

Jag tycker att det är tungt att de blå går framåt så starkt, men jag är förtvivlad över att min tidning närmast förföljer Göran Persson. Ni kanske tycker att ni gör en bra journalistik men jag blir ledsen och arg.

Vilken tidning ska jag nu köpa förutom DD? Jag vill behålla Aftonbladet men fortsätter ni så här kan jag inte.

Jag vill ha ett svar men inte något om att ni måste granska, för detta är inte granskning, detta är förföljelse och felsökning.

Ta fram det som är bra istället

Karin Storbacka

Svar: Karin, tyvärr kommer vi inte förbi det här med att granska makten. I Aftonbladets och andra dagstidningars uppgift ligger att granska de folkvalda vare sig de är röda eller blå. Och om du tänker efter håller du säkert med mig. Vem ska granska och rapportera om vad våra politiker använder skattepengarna till om inte media gör det.

Och skulle du verkligen, handen på hjärtat, vilja ha en tidning som sitter på uppgifter om korruption i kommunen eller i staten utan att publicera den?