LUF har köpt radikala feministers agenda

KDU ger replik på LUF:s debattartikel om Ebba Busch Thors feminism och försvarar partiledaren

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

DEBATT

REPLIK. ”Hon vill inte göra någonting alls. Löneskillnader som skapats av normer och diskriminering ska kvarstå”

Liberala ungdomsförbundets svartmålning av Ebba Busch Thor är desperat och saknar trovärdighet. Det är dock underhållande att se så kallade ”liberaler” darra inför tanken på en jämställdhetsminister som står för en frihetlig familjepolitik som låter kvinnor bestämma själva.

Kristdemokraterna står för verklig jämställdhet, det vill säga lika möjligheter och respekt för både kvinnor och män, samt för deras livsval. Lika lön för lika arbete är en självklarhet. Därför vill vi arbeta med lönekartläggningar på våra arbetsplatser. Vi vill hejda de skenande sjukskrivningarna bland kvinnor, förstärka förlossningsvården och göra det lättare att kombinera jobb och familjeliv.

Feminister har i stället under lång tid reducerat det viktiga jämställdhetsarbetet till att omfatta teorier om kön som social konstruktion, tvångsdelad föräldraförsäkring och genusflum i förskolan.

LUF bär ett tungt ansvar för detta. De har inte bara köpt radikalfeministers och vänsterfeministers världsbild, utan också deras agenda.

Liberalerna står för en familjefientlig politik som minskar friheten för Sveriges kvinnor och möjligheten till tid för barnen. Tillsammans med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har Liberalerna beslutat att kvotera mera i föräldraförsäkringen därför att valfriheten skulle vara en ”kvinnofälla”.

Det får vara slut på detta omyndigförklarande av Sveriges kvinnor.
Vi är inte offer för ett patriarkat. Vi är människor med fri vilja, möjlighet att påverka vår situation och vi vill förverkliga våra drömmar. Människor vill välja själva och vi förtjänar frihet och självbestämmande även när vi väljer annorlunda än vad Jonas Sjöstedt och Jan Björklund önskar.

Idén om att med politiska styrmedel försöka frigöra människan från sig själv är vänsterliberalismens mörka baksida, men Liberalernas politik gör också att kvinnor känner en press och stress att snabbt komma tillbaka till arbetslivet trots att det inte alltid är vad de vill.

”Barn ska ha möjlighet att utforska sin personlighet och känna att de kan vara som de själva vill.”

För oss gäller att barnen varken ska begränsas av traditionella könsroller eller nitiska genuspedagoger som vill kvotera tiden i dockhörnan. Vi behöver inga fler genusexperiment i förskolan. Det som behövs är istället mindre barngrupper och mer tid för barnen.

Endast den som fortsatt vill genuscertifiera leksaker, bryr sig mer om vem som rakar sig under armarna än att lösa verkliga jämställdhetsproblem och som vill att staten ska tvångsdela föräldraledigheten har anledning att frukta en kristdemokratisk jämställdhetsminister.


Sarah Havneraas, familje- och jämställdhetspolitisk talesperson KDU Sverige
Nike Örbrink, distriktsordförande för KDU Stockholm
Evin Badrniya, vice ordförande för KDU Stockholm


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en replik. Läs hela debatten här:

Publicerad:

LÄS VIDARE