ÅSIKT

Ni tar inte tag i problemen, S

Slutreplik från Tomas Tobé om bilden av Sverige

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé i svar till Rådström Baastad (S): Sverige har fått en regering som gett upp om jobb, brott och sammanhållning.

SLUTREPLIK. Sverige behöver ett ledarskap som tar tag i de problem som finns. Närmare en miljon människor är snart i utanförskap. Sjuka lämnas i växande vårdköer och otryggheten är stor. Nya rapporter från Brå och Polisen visar till exempel att dödligt våld med skjutvapen samt kriminellas användande av handgranater har ökat.

Samtidigt tillför regeringen inte de resurser som polisen behöver för att de ska kunna utföra sitt viktiga uppdrag. Runt 1 000 tjänster riskerar tvärtom att försvinna, i ett läge där Sverige behöver fler poliser. Det är inte acceptabelt.

Det är talande att Lena Rådström Baastad (S) inte nämner regeringen en enda gång i hennes replik på Anna Kinberg Batra. Det visar att Sverige tyvärr har fått en svag regering som verkar ha gett upp om jobben, brottsligheten och sammanhållningen. Vi moderater menar att Sverige behöver mer av moderat- och allianspolitik.

Vi kommer därför fortsätta att driva vår politik, söka stöd för den och inte avstå från det beroende på hur andra partier väljer att rösta i riksdagen.

Menar Rådström Baastad allvar med till exempel hårdare tag mot brottslighet är även Socialdemokraterna välkomna att ställa sig bakom Moderaternas förslag om minst 2 000 fler poliser, högre polislöner och zonförbud för att ta kontroll över särskilt otrygga områden. Det skulle Sverige behöva – och Sverige behöver en ny alliansregering.


Tomas Tobé, partisekreterare (M)


Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM