Tydligt att S inte bryr sig om pensionärerna

Slutreplik från SD om att höja pensionen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Shekarabis och Karlssons anklagelser om att Sverigedemokraterna inte skulle ha någon hållbar finansiering för våra förslag är inget annat än ett svepskäl för S för att slippa ta ansvar för Sveriges låga pensioner. Slutreplik från Oscar Sjöstedt, SD.
Shekarabis och Karlssons anklagelser om att Sverigedemokraterna inte skulle ha någon hållbar finansiering för våra förslag är inget annat än ett svepskäl för S för att slippa ta ansvar för Sveriges låga pensioner. Slutreplik från Oscar Sjöstedt, SD.

SLUTREPLIK. Inte helt oväntat pratar Socialdemokraterna åter igen om hur viktigt det är att vi har pensioner som det går att leva på i Sverige. Det låter som sagt bra på pappret, men handling väger tyngre än ord. Här har Socialdemokraterna inte särskilt mycket att komma med.

Shekarabis och Karlssons anklagelser om att Sverigedemokraterna inte skulle ha någon hållbar finansiering för våra förslag är inget annat än ett svepskäl för Socialdemokraterna för att slippa ta ansvar för Sveriges låga pensioner.

Tidigare under våren kunde vi presentera en rad förslag på förändringar som skulle innebära att vi begränsar bland annat bostadsbidrag, barnbidrag och garantipension enbart till svenska medborgare.

Detta då Sverigedemokraterna är av uppfattningen att svensk välfärd i första hand ska vara till för svenska folket, och hellre prioriterar de som arbetat och betalat skatt i hela sina liv före individer som i många fall inte ens har rätt att befinna sig i landet.

Samtidigt aviserade vi en minskning av biståndet till 0,5 procent av BNI – en nivå som fortfarande placerar Sverige över snittet när det kommer till internationellt bistånd.

Dessa prioriteringar skulle sammantaget spara Sverige cirka 34,5 miljarder kronor. 34,5 miljarder kronor som vi hellre satsar på Sverige och svenska medborgares välfärd. Det är nämligen det som är utgångspunkten för våra prioriteringar – vi satsar här, i stället för där.

Om S bara hade haft samma utgångspunkt som oss i sin politik de senaste åren hade vi kanske inte haft flest fattigpensionärer i Norden. Ert besked om att ni säger nej till att höja pensionerna tillsammans med oss tydliggör bara att ni är nöjda med detta.


Oscar Sjöstedt, ekonomisk-politisk talesperson (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE