Debatt

Du får inget om du inte äger något

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Vinsten går alltid före människorna eftersom vi har ett ekonomiskt system som säger att det viktigaste är budget i balans och ett överskott i finanserna. Bara då är politiken trovärdig.

För att klara det målet måste alla politiker bolla med människor. Allt är möjligt när ekonomin styr. Gigantiskt stora klasser och få lärare, underbemannad omsorg, där gamla tvingas ligga länge på mornarna och gå och lägga sig tidigt på kvällarna. Personalen sliter som djur medan klockan tickar. Kostnader för sjukdom och a-kassa kan skyllas på individen och anklaga dessa för att fuska och vara lata. Människor som är beroende av socialhjälp får lära sig livets hårda skola. Du får ingenting om du inte äger någonting. Inte en hund, inte ett hus, inte någonting som kan säljas. Därefter får du skrapa med foten och kanske få tid hos en socialsekreterare som granskar dig in i märgen. Systemet vi har kallas för trygghetsförsäkring.

Vad är en människa värd i 2000-talets samhälle? Möjligtvis sin rösträtt. Har du tillräckligt med pengar får du mer pengar och du får del av nya politiska reformer därför att alla partier hoppas på just din röst!

Lotta Gröning

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning