Debatt

Stolligt att göra bikini-bh till en jämställdhetsfråga

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Blev både arg och förvånad när jag läste Mian Lodalens insändare om badhus och bara bröst. Frågan varför krav på badklädsel ska vara olika för män och kvinnor har väl ett enkelt svar: våra kroppar ser olika ut. Vi kvinnor har bröst som självklart har en sexuell funktion och skickar starka sexuella signaler. När man vistas i ett offentligt rum skyler man sina mest privata, sexuella kroppsdelar, det är väl inte konstigt.

Det handlar om integritet.

Ett badhus är öppet för alla, där ska även barn kunna vistas utan att bli störda av ”nakna tanter”, utan att behöva kompromissa sin naturliga blyghet för feministernas frigörelse.

Det som är riktigt stolligt är när Lodalen gör detta till en jämställdhetsfråga. Jämställdhet har väl inget att göra med om jag får visa brösten i badhuset! Det handlar väl om att jag som kvinna har lika mycket inflytande som min man över våra gemensamma beslut?

Mian Lodalens artikel är ännu en anledning till varför jag aldrig kommer att ansluta mig till feministerna. De flesta tillhör den så kallade intelligentian, eller den intellektuella journalistkåren. Det finns aldrig någon förankring hos vanliga människor och deras vardag.

Det är beklagligt, då det finns så många kvinnofrågor att diskutera – att diskutera utifrån kvinnors verklighet, kvinnor som har andra bekymmer än att kunna gå topless till badhuset.

Mia Hinndal Bellander

Publisert: