Oroa er inte – jag jobbar också tills jag är utbränd

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Özz Nûjen: Till skillnad från Åkesson skyller jag inte på andra

Özz Nûjen.
Özz Nûjen.

Du som hoppas och önskar att jag blev/blir utbränd och sjukskriven kan vara lugn.

Jag har under de senaste 15 åren varit utbränd två gånger och ja även sjukskriven.

Du kan även vara lugn i att jag inte levde på "våra/era skattepengar" under den tiden... för jag hade inte råd, för jag är egenföretagare.

Så bara lugn.
 

Jag anklagade heller inte några andra för min sjukskrivning, till exempel medier eller mina opponenter eller rivaler.

Du kan vara lugn och kanske glad över att jag får mycket hot, hat och möter dagligen rasism och förminskning av mig som person och av mitt ursprung.

Men det var inte därför jag blev sjukskriven och utbränd och jag skyllde inte heller på dom som hotar och hatar mig för det. Jag hade helt enkelt jobbat för mycket, för länge och för intensivt med det jag gjorde.
 

Och att bli kritiserad, hånad, förlöjligad och ibland bli hotad – även om det inte är okej – ÄR en del av jobbet och det får man ta... både som komiker och partiledare.

Varför? Jo därför att du står för något. Du vill något och har en vision och du har folk som både följer dig och förföljer dig.

Jag har i en intervju sagt: "Man kan och ska kunna skämta om allt, men allt är inte ett skämt och allt man skämtar om blir inte alltid roligt och det är det som är det roliga och oroliga med skämtandet..."

Men. Jag har inte skämtat om sjukskrivna eller utbrända. Om jag ville och hade lust så skulle jag göra det, nu fanns inte den lusten, men kanske i morgon?
 

Det jag gjort, och står för, är att jag skrev en tweet om att Jimmie Åkesson, ledaren för ett rasistiskt parti på grund av sin politik (rasistisk och paranoid världsbild) till slut blev utbränd. För att det tar kraft, tid, jävligt mycket tid, ork och energi att hela tiden försöka hitta fel, och hitta på fel, hos invandraren eller invandringen.

Var också lugn i att det är värre, mycket värre att bli utvisad till krig, fattigdom och död än att bli utbränd i ett land som vårt Sverige, särskilt om man är partiledare med alla dess förmåner och stöd som finns och som en vanlig svensk utbränd arbetare inte ens har.

Du kan även vara lugn över att jag kommer att fortsätta skämta och driva med makten och politiken tills jag blir utbränd eller sjukskriven igen.

Özz Nûjen, komiker

Publicerad: