Skattepengar ska gå till dem som behöver

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

REPLIK från Sven Ohlsson om rutavdraget

Tre lokalvårdare beklagade sig över att vi som är motståndare till rutavdraget inte tycker att de har ett riktigt jobb som ”stolta lokalvårdare”. Och de tror att vi vill ta jobbet ifrån dem.

Men så är det inte. Vi som är motståndare till rutavdraget menar inte att era jobb är mindre värda. Vi vill inte att ni ska bli arbetslösa. Däremot menar vi att våra skattepengar ska användas till annat än att betala städning och liknande för dem som har råd att betala. Vill någon betala för att någon annan ska sköta städningen så är det upp till dem. Men mina skattepengar ska inte användas för att skapa ett bidragssamhälle där de som har råd att betala för service får bidrag för att få den utförd – detta samtidigt som det inte finns resurser för att ge städning åt den som inte klarar utföra den själv.

Så använd gärna rutmiljarderna till att betala städningen åt människor. Men betala det för dem som inte själva kan utföra den och låt de som har råd att betala den själva, utan bidrag från oss andra skattebetalare. Eller för ett förenkla det: jag betalar gärna städningen åt 92-åriga tant Agda. Men direktör Krusenhjielm kan faktiskt betala sin städning själv utan att jag som skattebetalare ska subventionera den för honom.

Det jobb ni som lokalvårdare utför är inte mindre värt än vad många andra gör. Snarare kanske ännu viktigare och mer värt än många andra yrken. Men mina skattepengar ska ge bidrag till dem som behöver, inte till dem som har råd.

Sven Ohlsson

Åstorp

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM