Debatt

Kärnkraft – energi för fantasilösa

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Så var det detta med kärnkraften. Nu är allianspartierna överens om att bygga fler reaktorer. Centern har dagtingat med sitt samvete. Det finns många också inom socialdemokratin som vill ha kärnkraften trots att partiledningen säger nej. Kärnkraften är med andra ord en kontroversiell fråga som egentligen inte alls är kontroversiell. Politiker utan idéer måste ta till de enkla lösningarna. Kärnkraften är en enkel lösning eftersom problemen med det farliga avfallet överförs till kommande generationer. Dessutom finns ju kärnkraften och politikerna slipper anstränga sig för att hitta andra lösningar.

Vi ska heller inte blunda för att politiker som är för kärnkraft är populära bland den energislukande industrins företrädare. Alliansregeringen räknar förstås med att kunna slå socialdemokraterna på fingrarna i den kommande valrörelsen. Mona Sahlin har ju miljöpartiet att släpa på och bland starka industriföreträdare och även i breda lager inom facket är inte miljöpartiet så där särskilt populära.

Maud Olofsson offrar sin trovärdighet för att få sitta i regeringen. Mona Sahlin offrar kanske sin för att få samarbeta med miljöpartiet.

Kärnkraften splittrar fast det borde vara tvärtom. Alla vet att kärnkraften är farlig för mänskligheten och att det finns andra lösningar.

Läs Lotta Grönings blogg

Lotta Gröning

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Lotta Gröning

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning