Vänsterpartiet – Löfvens värsta mardröm

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Replik från Tomas Tobé (M) om skolan

Tomas Tobé (M), skolpolitisk talesperson.
Tomas Tobé (M), skolpolitisk talesperson.

Rossana Dinamarca och Vänsterpartiet menar att vägen till förbättrade skolresultat är förbud mot elevers rätt att få välja skola, något som är helt fel. Nya Moderaterna och Alliansen tar de fallande kunskapsresultaten på stort allvar och vi fortsätter att stärka den svenska skolan.

Nya Moderaterna och Alliansen satsar på svensk skola. Sedan år 2006 har resurserna till svensk utbildning ökat med mer än sju miljarder kronor. För att fortsätta stärka skolan går vi nu fram med ytterligare satsningar.

1. Vi vill se mer tidigt stöd genom att minska klasserna i grundskolans tidigare år och tillsätta fler speciallärare.

2. Tiden mellan lärare och elever måste öka, därför vill vi se mer undervisningstid i matematik och mindre eget arbete.

3. Läraryrkets status ska stärkas. Vi går nu fram med fler karriärtjänster och högre löner för lärare.

Vänsterpartiet vill riva upp de kunskapsreformer som Alliansen och Nya Moderaterna har fått på plats och istället för mer kunskap i skolan vill de ta bort betyg och läxor. Vänsterpartiet vill dessutom frånta över 200 000 elever sina skolor genom att införa nya regler som kommer tvinga många friskolor att stänga.

Just nu är Vänsterpartiet Stefan Löfvens värsta mardröm. Socialdemokraterna har vaknat upp och insett att Alliansens reformer för mer kunskap i skolan är rätt. Kommer Vänsterpartiet att stödja Stefan Löfven trots att han vill att elever själva ska få välja skola?

Tomas Tobé (M)

Ordförande i riksdagens utbildningsutskott

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN