Veckans nyheter och debatter i urval av debattredaktionen

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Vecka 6

Mammamatchen

Stefan Löfvens mamma Iris kastade handsken, Birgitta Reinfeldt plockade upp den. I torsdags kväll körde ”Aktuellt” ett inslag från en äldremässa – och vem dök upp där, om inte statsministerns mamma? Hon stöttade sin son i hans kritiserade utspel att vi måste vara beredda att jobba till 75. Aftonbladet sökte sent i går kväll Stefan Löfven för en kommentar, men hans mamma Iris hälsar att ”hederligt folk ligger och sover vid den här tiden”.

Tack för allt /Thomas

Hej Fredrik! Vill bara säga att jag tycker du är HELT RÄTT UTE när det gäller att byta karriär mitt i livet. Själv säger jag nu tack och hej till alla sköningar i socialdemokratin. Vet inte riktigt vad jag ska göra men Lena Sommestad tar min riksdagsplats, jag kanske tar hennes jobb som miljöforskare? Jobbet som ordförande för S-kvinnorna kan hon behålla:-) I allafall, keep up the good work! /Thomas Östros.

Bara hänga lite

Fredrik Reinfeldt såg nöjd ut när han underströk att regeringscheferna på det nordeuropeiska toppmötet i Stockholm inte skulle komma fram till något, bara inspireras och utbyta idéer. Det första mötet hölls i London i fjol, då rapporterades hur David Cameron gick runt i skjortärmarna och ställde frågor om hur man säljer musik på nätet i Sverige. Skönt! Det är alltså politikernas Bara Vara-läger. Mindfulness i skräddarsydd kostym.

Bevare oss väl

Efter att ha borrat sig igenom fyra kilometer meters istäcke på Antarktis nådde ryska forskare till slut fram till den gömda Vostoksjön, som legat isolerad i minst 15 miljoner år. Väl kämpat och hoppas ni fick fira med semlor där på Sydpolen, men ärligt talat: har ni ALDRIG SETT EN SKRÄCKFILM? Det har vi, och inte för att vara Krösa-Maja, men det kan aldrig komma något gott ur det där hålet.

Den jättemänskliga faktorn

Det högteknologiska samhället vore fantastiskt – om det inte hade bott människor i det. I maj stannade Ringhals 2 efter att någon hade glömt kvar en dammsugare, som tog eld. Förra helgen stod tågtrafiken runt Stockholm stilla i sex timmar då någon hade missat att knacka ner en istapp, som kom åt en kontaktledning. I väntan på att någon it-snubbe spiller kaffe på fel server bunkrar vi med konserver och batterier.

Handen på rumpan

Även ett trist schlagerbidrag går att sälja med mördande reklam. I förra veckans föreställning spelade Thorsten Flinck bad boy med den äran. Flinck ramlade in på scenen, blinkade rutinerat i rätt kamera och försäkrade sig om rubriker genom en hand på programledaren Gina Dirawis rumpa. Spelar han brallorna av Sarah Dawn Finer i ”andra chansen” finns chans till extraföreställning mot Helena Bergström i Globen.

Debattredaktionen

Publicerad: