Debatt

Historielöst och dumt av Kristdemokraterna

Replik från partiet Nyans om kampanjen mot socialtjänsten

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Att KD lyfter socialtjänsten, vägrar se förbättringspotential och avfärdar kritik som islamistisk är historielöst och dumt. Replik från Mikail Yüksel, Nyans.
Att KD lyfter socialtjänsten, vägrar se förbättringspotential och avfärdar kritik som islamistisk är historielöst och dumt. Replik från Mikail Yüksel, Nyans.

DEBATT

REPLIK. Att anklaga Partiet Nyans för islamistkopplingar är som att beskriva KD:s partiledare Ebba Busch som dömd brottsling med högerextrema kopplingar och bakgrund från en antimuslimsk kristen sekt.

Skillnaden är att i vårt fall handlar det om lösa antaganden.

KD:s ledare har aktivt stött Israels politik under den korruptionsanklagade Netanyahus högernationalistiska regering. Hon har uttryckt vilja att styra Sverige med stöd av det anti-islamiska och antimuslimska partiet SD och hon har erkänt brott där hon förtalat en pensionärs advokat.

Med Busch CV kan man förstå att KD anammat en ”målet helgar medlen”-taktik.

Att KD lyfter socialtjänsten, vägrar se förbättringspotential och avfärdar kritik som islamistisk är historielöst och dumt.

KD ingick i regeringen som 2011 offentligt bad om ursäkt för årtionden av vanvård av barn i statens regi. 

KD:s resonemang innebär att de själva var del i en desinformationskampanj som ville söndra Sverige då de erkände att barn utsatts för fasansfulla livsöden i form av övergrepp, våldtäkter, misshandel och annan form av vanvård när staten omhändertagit dem. Och när felaktiga omhändertaganden av till exempel romska och samiska barn förekom.

KD:s nuvarande politik och framtoning får kritik även från deras förgrundsfigur Alf Svensson.

Partiet Nyans vill till skillnad från KD inte ha konfliktlinjer baserat på religionstillhörighet.

Nyans verkar för ett Sverige där kristna, sekulära, muslimer, judar och övriga livsåskådningar lever sida vid sida för ett Sverige med fungerande sjukvård, äldrevård, skola, civilsamhälle och socialtjänst – något KD saknat framgång i.

I stället för att söka konflikt kring personers religion vill vi välkomna etiska pingstvänner som till exempel Alf Svensson till Nyans där vi ser att han och likasinnade skulle vara välkomna att bidra till att ge mer politiskt erfarenhet och bredd till Nyans – för ett gemensamt och nyanserat Sverige.


Mikail Yüksel, partiledare Nyans


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Kristdemokraterna

LÄS VIDARE

DEBATT Sverige måste stå emot islamismen

ÄMNEN I ARTIKELN

Kristdemokraterna

Alf Svensson

Vanvård