Debatt

I går blev jag återigen förolämpad

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Det är kanske inte så konstigt att man ibland känner sig lite korkad? Alltför ofta känner jag mig underskattad av politiker. I folkomröstningen till EMU måste politiker på ja-sidan ha utgått ifrån att folket var helkorkat. Deras bärande argument för att byta kronan mot euron och avsäga sig makten över penningpolitiken var att allt skulle bli så bra om vi slapp växla när vi reste utomlands.

I går blev jag återigen förolämpad. Denna gång är det Leif Pagrotsky som ifrågasätter mitt och andras intellekt. Högskolan ska anpassas för utlandsstudier. Språk ska få ett större värde än andra ämnen vid antagningen så att folk begriper att vi lever i en globaliserad värld.

Året är 2005. Flertalet av dagens moderna ungdomar försvinner utomlands i tidig ålder genom sitt IT-kunnande. En del blir oerhört skickliga, som den där 15-åriga hackern som tog sig in i Pentagons datorer. Ungdomar lever i en globaliserad värld som förmodligen är större än ministern ens kan tänka sig. Annat är det med mammas moster Greta, 94, som åker till Spanien och bara talar svenska. Men hon hävdar bestämt att alla förstår henne. Det är bara att se glad ut och säga si, si.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Lotta Gröning

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning