ÅSIKT

Polisorganisationen är ett skämt

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Nu är det sommar igen och den traditionella debatten återkommer om stängda polisstationer. Det senaste argumentet jag hörde var att det inte behövs så många polisstationer längre eftersom människor inte på samma sätt som tidigare behöver besöka en polisstation för olika ärenden. Det är nog sant, men faktiskt bara den ena sidan av myntet.

Den andra sidan handlar om betydelsen av närvaron av poliser i ett samhälle. Mig veterligt har väl aldrig brottslingarna i någon större utsträckning på eget initiativ haft några ärenden till polisstationen. Tvärtom blir det ju rena rama himmelriket om polisen sitter 25 mil bort, vilket absolut inte är något extremt till exempel i Norrbotten.

Om jag inte minns fel var det i Kiruna förra sommaren som båda bankerna rånades och sedan försvann rånaren på cykel. Underbart är långt skulle man kunna säga!

Polisorganisationen är ett skämt. Allmänhetens tilltro till polisen sjunker givetvis. Jag kan förstå att människor i många delar av landet börjar organisera sina egna bevakningsstyrkor.

Lottra Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM