ÅSIKT

Midsommar är det svenskaste vi har

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Glad Midsommar kära läsare! Det är andra gången jag skriver en midsommarkommentar och inser att tiden går fort. Jag minns att jag förra året plockade sju sortes blommor och drömde om Göran Perssons politik. Jag skippar blommorna i år. Roligare kan man faktiskt ha.

Jag som är en dålig förlorare är också innerligt glad att Sverige inte spelar någon VM-match i dag. Det blir tufft att klara Tyskland på hemmaplan. Men det kan gå, med envishet tur och vilja.

Midsommar är väl Sveriges ”riktiga” nationaldag. Det är det svenskaste vi har och en tradition som alla kan ta till sig och delta i. Vi har dagen till ära, och med VM-fotbollen i åtanke, bjudit in Reiner Gatermann som är Nordenkorrespondent på den tyska tidningen Die Welt, att ge sin bild av den svenska midsommaren. Det är lite kul att få omvärldens syn på oss, på små grodorna och sillen!

Debattsidan vill nu önska alla sina läsare en riktigt Glad Midsommar. Och morgondagen blir, vare sig vi vill det eller inte, en riktigt rysare. Heja Henke!

Mejla oss: [email protected]

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM