Vi ska visa att SD inte bara är unga arga män

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jimmie Åkesson (SD) om sitt 2012

I drygt tjugo år har mitt parti arbetat för att komma in i riksdagen, inte sällan i hård motvind, motverkade på alla upptänkliga sätt av hela etablissemanget. Detta har skapat en frustration hos många och lett till en självbild som inte alltid varit oss till gagn. Bilden av oss sverigedemokrater som unga arga män som bara bryr sig om invandringsproblematiken är förvisso felaktig, men vi står inte­ utan eget ansvar för att en sådan bild har målats upp.

Mina nyårslöften 2012 blir därför att målmedvetet kommunicera ut Sverigedemokraternas riktiga politik till en bredare massa och visa Sverige att vårt parti består av godhjärtade medborgare som vill vara med och ta ansvar för vårt älskade land.

Våra väljare, medlemmar och sympatisörer är vanligt hederligt folk, och jag lovar att fort­sätta företräda vanligt hederligt folks åsikter – åsikter som inte alltid släpps in i det offentliga samtalet.

Jag lovar att förmedla en sannare bild av vårt parti genom att till exempel inom kriminalpolitiken belysa ett mjukare perspektiv, att lyfta fram brottsoffrens situation, att prata om brottsprevention. Jag lovar att an­gripa regeringen Reinfeldts löne­dumpningspolitik och ned­montering av vår gemensamma välfärd. Jag lovar att prata om vanvårdade pensionärer, om barn som tvingas ha hörselkåpor på förskolan på grund av en ohälsosam ljudnivå orsakad av för stora barngrupper.

Ja, jag lovar att prata om alla de små människor som lever i verkligheten och som drabbas av svårigheter orsakade av politiker som tycks ha glömt bort vilka­ de finns till för.

Jimmie Åkesson

Publicerad: