Befria oss från sexualfientlig propaganda

avPetter Ovander

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Replik från Padma Schrewelius mfl om jämställdheten

REPLIK. Sveriges Kvinnolobby lanserade i torsdags kampanjen #SheForHe. De beskriver målande  (AB 30/6) hur svårt män har det i vårt samhälle med utanförskap, kriminalitet och ensamhet. De ger intrycket att de har börjat bry sig om männen också då detta är verkliga och allvarliga problem som en del har.

Men så får vi veta att det som förstärker och håller män kvar i sina problem är ”dataspelande och porrsurfande”.

Den ensamme mannen som inte har kunnat skapa sig sexuella relationer ska skämmas ytterligare för att han tar till porrsurfande. Kvinnolobbyn må ha bytt angreppssätt genom att klassa män som offer i stället för förövare, men det är samma sexualfientliga agenda som lyser igenom som förut, exempelvis i deras tidigare #porrfritt-kampanj.

Sveriges Kvinnolobby verkar ha tappat bollen på det de borde ägna sig åt; jämställdhetsarbete. Istället för att föreslå verkningsfulla insatser för att hjälpa män som har hamnat snett vill de bara få dem att sluta konsumera porr.

Det finns gott om människor (inte bara män!) vilka är väl integrerade i samhället och har regelbundet sex i relationer med andra människor som också konsumerar porr.

Att porrkonsumerandet i sig skulle ha någonting med alla de svåra situationer man kan hamna i är taget från luften.

Med en retorik likt någon religiös missionsrörelse vill Kvinnolobbyn ”befria” männen. Vad vi behöver bli fria från är sexualfientlig propaganda som vill fösa in alla människor i en snäv mall över hur vi får uttrycka våra lustar och behov.

Xzenu Cronström Beskow, tidigare chefredaktör för tidskriften Sexologinytt, driver www.categorism.com och www.sexuellfrihet.nu

Sanna Lindén, masterprogramstudent i genusvetenskap, Göteborgs Universitet

Jens Odsvall, oberoende debattör för mänskliga rättigheter., ordförande för New Renaissance.

Padma Schrewelius, vik ledarskribent på Dalarnas Tidningar, aktiv i RFSU

Hans-Christian Stoltz, grundare av BDSM-institutet

Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM