Nej – vi baktalar inte er, Centerpartiet

Replik från Socialdemokraterna om valkampanjer i förorten

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Vi hoppas att C vill samarbeta med oss framför att stödja ett alternativ där SD ingår, skriver Mattias Vepsä (S) och Anders Österberg (S).

Foto: Bilden är ett montage
DEBATT

REPLIK. Det är valrörelse! Och med det högt tonläge mellan partierna, vilket hör till. Men att vi skulle baktala Centerpartiet – är osanning.

Centerpartisterna Abir Al-Sahlani, Can Savran och Martin Ådahl menar att socialdemokrater sprider alternativa fakta när vi knackar dörr i Stockholms förorter. Vi gör just nu en historiskt stark folkrörelsekampanj. Det innebär att vi varje dag knackar på hos tusentals stockholmare och pratar med hundratals väljare.

Så här går det till: vi utgår och berättar om vår politik, om hur samarbete och minskade klyftor gör Sverige tryggare.

Och vi är tydliga med att landet och Stockholm står inför ett vägval: där fler anställda i vården, satsningar på skolan, fler byggda hyresrätter och ungdomsgaranti för unga står mot skattesänkningar som gynnar folk och stadsdelar som redan har det gott ställt. Slår man samman alla högerpartiers budgetförslag nationellt landar siffran närmare 100 miljarder kronor.

Men ofta möter vi en stark oro i dörrar och på torg. Oro för vad en högerpolitik skulle innebära för hyrorna, oro över hur privatiseringar av hyresrätter skulle innebära för många att tvingas flytta, oro för hur skattemiljarder rinner i det moderatstyrda landstinget – Nya Karolinska och konsultkostnader. Oron över att vården inte finns eller är lika tillgänglig i våra förorter som på Östermalm, oron för hur skolor, jobb eller fritidsverksamhet skulle se ut vid ett maktskifte.

Men den kanske starkaste oron människor känner är hur Moderaterna i Sverige ställer sig till att ge Sverigedemokraterna inflytande. I den debatten tycker vi att Centerpartiet har en tydlig inställning och hoppas att de vill samarbeta med oss framför att stödja ett alternativ där Sverigedemokraterna ingår.

Anders Österberg, riksdagsledamot, socialdemokrat Järva
Mattias Vepsä, riksdagsledamot, socialdemokrat Södermalm


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en replik. Läs hela debatten här

Publisert:

LÄS VIDARE

Sluta sprida falska rykten i förorten, S

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2018

Socialdemokraterna

Centerpartiet

Debatt

Valet i Sverige