ÅSIKT

Jag tänker alltid på elpriserna när det regnar

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Jag jobbade hemma i går. På lunchen gick jag ut i skogen, trots att regnet öste ner. Jag hittade fullt med kantareller och gladde mig åt säsongens sista kantarellmacka. Jag tänker alltid på elpriserna när det regnar. Hoppet finns alltid om att priserna ska sjunka. Men sannolikheten är liten. Är det för torrt då stiger priserna och regnar det mycket, ja då brukar elbolagen skylla på att magasinen är tomma och behöver fyllas.

Vi konsumenter är chanslösa både när det gäller bensin- och elpriser. Sist jag ringde Vattenfall och skulle omförhandla avtalet skrattade de bara när jag frågade om hur förhandlingen skulle gå till. Det fanns inget att förhandla om. Moroten jag fick var att jag kunde säga upp avtalet ifall priserna sjönk. Sedan visade sig att moroten inte var någon morot. Bolagets representant slog fast att de inte trodde på några prisfall de närmaste åren.

Jag såg förresten att före detta MUF-ordföranden Tove Lifvendahl fått jobb på Svenskt Näringsliv. Hon var den som verkligen stod på barrikaden när moderaterna sparkade gamla bromsklossar efter förra valet. Hon var tuffare än Reinfeldt och borde haft en given plats i regeringen. Men det är väl i moderaterna som i andra partier. Starka kvinnor är för besvärliga och tar för mycket plats.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM