Debatt

SLUTREPLIK Marcus Priftis: Ni får killar att bete sig på ett dåligt sätt

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Hej Tobias!

Det är klart att jag inser att FHM inte uteslutande handlar om sex och våld (utan även om tuffa teknikprylar och häftiga filmer). Det har jag inte påstått heller. Jag har påstått att ni i er reklamfilm säljer tidningen med sex ("Stort sexexperiment")och våld (Columbinemassakern).

Att ni påstår att ni vet hur män tänker är inte heller något jag hittat på. Det står till och med på er hemsida. Det gläder mig att du inte tror på det själv, men det visste jag inte när jag läste det, och jag ville att du skulle veta att ni faktiskt har ruskigt dålig koll. Du kan se det som en marknadsundersökning om du vill.

Det får anses sant och allmänt vedertaget att många män älskar kvinnor. Men det betyder inte att vi alla förvandlas till testosteronstinna fånar och hjärntvättade idioter så fort det dyker upp en brud som du tycker är snygg.

Det är inte bara en felaktig idé, det är en idé som ligger bakom många av de jävligheter som drabbar män och kvinnor världen över. Bland mycket annat gör den att våldtäktsmän går fria "för hon ville ju ha sex, det såg man på kläderna". Den idén gör att enstaka feminister jämför män med djur - och den idén använder du och dina kollegor för att sälja tidningar i 15 länder.

Som jag redan har sagt: skriv du vad du vill i din tidning. Jag tänker inte försöka förbjuda den, men lite konsumentupplysning kan du väl inte hanåt emot? Och här kommer den: din tidning, din förra tidning Slitz och andra grabbtidningar återskapar och sprider ett skadligt mansideal. Ni får killar att bete sig på ett sätt som är dåligt både för dom själva och för alla andra. Du kanske tycker att vi har diskuterat den saken till leda.

Jag håller inte med. Det här är bara början.

Marcus Priftis

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt