Debatt

Så blir det när någon annan sätter agendan

Replik från Fabian Fjälling om näthat

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Ni är så vana vid att helt kontrollera debattklimatet att ni nu vill tysta alla meningsmotståndare, skriver Fabian Fjälling.
Ni är så vana vid att helt kontrollera debattklimatet att ni nu vill tysta alla meningsmotståndare, skriver Fabian Fjälling.

DEBATT

REPLIK. Du skriver att du blivit utsatt för näthat. Tänk om ditt Facebook-konto och din hemsida stängdes ner också, så att du berövades möjligheten att försvara dig. Och tänk om hela Mediesverige skulle ställa sig på dina kritikers sida och publicera hundratals artiklar om dig utan att varken fråga efter din version eller ge dig genmäle. 

Tänk om debattprogram som sänds över hela Sverige skulle diskutera dina metoder utan att du fick inbjudan att vara med och ge din syn på saken. Det är inte lätt när någon annan sätter agendan och man inte själv får försvara sig i de kanaler som motståndarna använder, eller hur?

Jag blir konstant kallad nazist, vilket är ett sätt att beskylla mig för att vilja mörda alla som inte tycker som jag.

Granskning Sverige har velat ställa viktiga frågor till politiker och opinionsbildare. Jag började med att kontakta journalister och ge dem förslag på frågor de kunde ställa, men det var helt lönlöst att få etablissemangets journalister att ställa viktiga frågor. Därför började jag anonymt att ställa frågor och det får du ju medge har haft viss effekt på debattklimatet i Sverige. 

Ni är så vana vid att helt kontrollera debattklimatet att ni nu vill tysta alla meningsmotståndare samtidigt som ni får artiklar publicerade om hur ni värnar yttrandefriheten.

Till och med de som sitter fast i er filterbubbla börjar nog inse att debatten är, eller i alla fall har varit, styrd i Sverige. 

Ni kommer inte kunna stoppa nya idéer genom att stänga ner våra möjligheter att använda olika plattformar. 


Fabian Fjälling, Granskning Sverige


Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Näthat

LÄS VIDARE

DEBATT. Jag har varit tyst - men näthatet tar aldrig slut

ÄMNEN I ARTIKELN

Näthat

Yttrandefrihet