ÅSIKT

Hur blir det med Reinfeldts köpfest?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
1 av 2
DEBATT

Halleluja, snart kommer bankomatkvittot som ska få oss att se vad alliansens politik egentligen innebär. Det lovade statsministern i en riksdagsdebatt för någon vecka sedan. Vänta bara, sa han till Göran Persson, vänta bara tills folk går till bankomaten.

Väntar gör åtminstone handeln. De står redo att ta emot de tjocka plånböckerna efter en köpfattig januarimånad. I media översköljs vi med tips på vad vi ska göra av pengarna.

Men nog är det lite överdrivet? Många får bara ett par hundralappar extra och någon köprusch lär dessa ynka sedlar inte åstadkomma. Några semlor och en kopp kaffe på sin höjd.

De som har riktigt hög lön får upp till en tusenlapp. Men riktigt rika brukar vara snåla. Titta bara på Ingvar Kamprad som vänder på varenda krona. Återstår då de som tänker efter före varje inköp och de väljer säkert att sätta in pengarna på banken.

Sedan har vi alla som går minus. De som i dag inte har råd att köpa en falukorv och som i morgon får bidra till att de redan välbärgade får det bättre. De ser nog inte ens åt bankomaten.

Köpfest, jo jag tackar jag.

Handeln lär nog bli besviken på regeringen, tror ni inte?

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM