ÅSIKT

Nej moderater, ni tittar på och beklagar er

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

SLUTREPLIK. Polfjärd menar att Sverige är på väg åt fel håll. Det är ett märkligt påstående. Vi har den högsta tillväxttakten på över fyra år - högst i Norden och högre än i USA.

Vi ser att arbetslösheten minskar och långtidsarbetslösheten är bland den lägsta i hela EU. Sedan regeringen tillträdde har nästan 100 000 fler människor ett jobb att gå till. Det är inte tomma uttalanden, utan fakta - så om det är någon som försöker blanda bort korten är det Moderaterna och Jessica Polfjärd.

Det är dags att Moderaterna slutar svartmåla Sverige.

Däremot har vi en riksdag utan tydlig majoritet. I det läget har vår regering återkommande sträckt ut handen för att få till stånd blocköverskridande överenskommelser i för landet viktiga frågor. Moderaternas svar har dessvärre oftast varit att sätta egna, taktiska intressen, före det som vore strategiskt viktigt för Sverige. En utveckling jag beklagar – Sverige behöver mer av samarbete, inte mindre.

Avslutningsvis kan jag konstatera att moderaterna sannerligen inte ”driver regeringen framför sig” när det gäller ökade resurser till välfärden, fler utbildningsplatser, bostadsbyggande, klimatinvesteringar, jämställdhetsreformer eller rättvisare beskattning för pensionärer.

Nu genomför vi det största investeringsprogram Sverige sett under 2000-talet; i jobb, skola, välfärd och bostäder – allt medan moderaterna tittar på och beklagar sig.

Det är med investeringar, inte fortsatta skattesänkningar och nedskärningar, som vi ska utveckla den svenska modellen.

Tomas Eneroth, gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen

Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.