ÅSIKT

S måste bryta upp med Vänsterpartiet

Debattören: Förhandla inte med ett radikalt, extremt parti

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Vänsterpartiet är inte ett rumsrent parti, skriver Benjamin Dousa, Muf.
DEBATT

DEBATT. Sverige står inför stora utmaningar. Poliskris, fördubblade vårdköer och att över 840 000 människor är fast i ett bidragsberoende är bara några exempel.

Den socialdemokratiska regeringen står helt lamslagen och lyckas inte presentera fungerande lösningar. Men det är inte så konstigt, Socialdemokraterna har nämligen satt sig i knät på Vänsterpartiet och deras extrema syn på hur samhället fungerar.

Sverige kommer inte att kunna lösa de omfattande samhällsproblemen så länge Socialdemokraterna samarbetar med Vänsterpartiet. Som ett av Sveriges två regeringspartier har de ett förpliktigat ansvar att ta ansvar för samhällsutvecklingen - då kan man inte förhandla sina budgetar med ett parti som har en radikal och extrem bild av samhället.

Vänsterpartiet får inte ges inflytande.

I samband med Vänsterpartiets 100-årsfirande tog partiledaren Jonas Sjöstedt avstånd från partiets mörka historia.

En historia fylld med nära samarbete med Sovjetunionen där kommunismen låg bakom förföljelse och mordet på miljontals människor.

Ett konkret exempel går att finna då den tidigare diktatorn och massmördaren Josef Stalin dog och då uttalade partiets centralkommitté att “Vår tids störste folkledare och statsman, den socialistiska samhällsvetenskapens geniale mästare, kommunismens banérförare har gått ur tiden”.

Men det har Sjöstedt tagit avstånd ifrån, han sa att han inte skulle hade gått med i partiet före 1967. Men även efter 1967 kan listan på Vänsterpartiets vänsterextrema åsikter och diktaturkramande göras lång. Hela 20 år senare, 1987, var diktaturer som Nordkorea, Sovjet och Kina inbjudna till partikongressen.

V-toppen Ali Esbati har försvarat Venezuelas vanstyre och när han var ordförande för ungdomsförbundet misstänktes han för brott mot terroristlagarna, efter att ha skänkt pengar till Palestinska befrielseorganisationen PFLP som EU har terrorstämplat.

Först 1998 beordrades att porträtt av Lenin skulle tas ner från partilokalerna. Då hade kommunismens folkmord varit kända länge.

Vänsterpartiet är inte ett rumsrent parti.

Vänsterpartiet har fått för stort inflytande.

Tidigare har jag argumenterat mot civilminister Ardalan Shekarabi för att han hellre ägnar sig åt hetsjakt av välfungerande friskolor i stället för att ta presentera lösningar på att minska antalet elever som lämnar grundskolan obehöriga till gymnasiet.

Att avskaffa det fria skolvalet och ta bort friskolor skulle ha mycket negativa konsekvenser för det svenska skolväsendet. Det vet Shekarabi, men i stället har han valt att sätta sig i knät på Vänsterpartiet och deras extrema syn på hur samhället fungerar.

Det säger sig självt att ett parti som vill avskaffa betyg, läxor och förbjuda friskolor inte ska ges inflytande över skolpolitiken.

Dessutom har regeringen blivit allt ivrigare att höja skatten, de har bland annat höjt skatten med 15 000 kronor i månaden för vanliga barnfamiljer. Det är oansvarigt av Socialdemokraterna att gå fram med dessa förslag som alldeles uppenbart är ett resultat av Vänsterpartiets krav.

För att lösa de allvarligaste och akuta samhällsproblemen måste Socialdemokraterna släppa sitt nära samarbete med Vänsterpartiet som har auktoritära och totalitära rötter.

En man, Jonas Sjöstedt, som gick med i ett parti som hade kontakter med den nordkoreanska regimen sitter i dag och förhandlar om Sveriges statsbudget.

Socialdemokraterna måste sluta samarbeta med Vänsterpartiet.

Benjamin Dousa, förbundsordförande Muf


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Så här skriver du en debattartikel 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM