S och MP inte eniga ens i jobbfrågan

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Alliansens partisekreterare svarar om jobben

I tydlig brist på en gemensam jobbpolitik försöker Carin Jämtin (S) och Anders Wallner (MP) spela bort korten om vad valet i höst egentligen handlar om.

Alliansregeringen har tillsammans varit tydliga med att det nya ekonomiska läget i Sverige kräver en ansvarsfull politik där varje reform är fullt finansierad.

Gemensamt har vi de senaste veckorna presenterat förslag för hur skolan ska bli bättre, landsbygdens villkor ska stärkas, förutsättningarna för företagande förbättras och hur cancervården ska hålla en ännu högre kvalitet – i hela landet. Det handlar bland annat om satsningar på mindre klasser i lågstadiet, en förstärkning av landsbygdsprogrammet, en sänkning av företagens kostnader för sjuklön samt två miljarder för att korta köerna till cancersjukvården. Satsningar som vi tillsammans vill genomföra och som är fullt finansierade.

Mellan oppositionspartierna är istället splittringen större än på länge. Jämtin och Wallner borde, istället för att insinuera saker om sina politiska motståndare, visa vad S, MP och även V har för gemensam jobbpolitik. 

Inte ens i valets viktigaste fråga – jobben – är de överens. S vill öka antalet arbetade timmar, men MP och V vill att Sverige ska jobba mindre och går till val på att förkorta arbetstiden till 35- respektive 30-timmars arbetsvecka. Så tar man varken ansvar för jobben eller välfärden.

Kent Persson (M)

Nina Larsson (FP)

Michael Arthursson (C)

Acko Ankarberg Johansson (KD)

Samtliga partisekreterare

Publisert: