Handling i hbtqi-frågan räknas – inte ord, KD

Slutreplik från RSFL om Kristdemokraternas politik

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Tyvärr svarar varken Ebba Busch eller Mikael Anefur på några av våra frågor, men säger ändå att vi kan lita på KD. För oss är det är handling som räknas, inte ord. Slutreplik från Trifa Shakely, RSFL.
Tyvärr svarar varken Ebba Busch eller Mikael Anefur på några av våra frågor, men säger ändå att vi kan lita på KD. För oss är det är handling som räknas, inte ord. Slutreplik från Trifa Shakely, RSFL.

SLUTREPLIK. Tack Mikael Anefur för ditt svar på vår debattartikel. Vi undrade om vi som hbtqi-personer kan lita på Kristdemokraterna, efter att videor spridits där Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch säger att Pride är en sexualisering av samhället, att man ska markera mot att RFSL och RFSU ger information i skolor och att familjen som utgångspunkt är mamma, pappa, barn.

Ebba Busch fick en chans att förklara om hon står för de åsikterna, och att berätta vilka reformer KD kommer driva för hbtqi-personers rättigheter nästa mandatperiod.

Tyvärr svarar varken Ebba Busch eller Mikael Anefur på några av våra frågor, men säger ändå att vi kan lita på KD. 

Om ni vill att hbtqi-personer ska kunna lita på KD, visa då att ni har förändrats! Visa vad ni vill göra för att vi ska bygga ett samhälle där ingen lämnas utanför, där alla familjer räknas och där vi stärker de mänskliga rättigheterna.

Visa att ni tar hbtqi-frågorna på allvar och driv reformer som stärker allas lika värde.

Snart är det val och för att ge er lite hjälp på traven kommer här tre frågor som skulle göra stor skillnad för hbtqi-personer under nästa mandatperiod.

  • Inför en könsneutral föräldrabalk och möjligheten till fler vårdnadshavare än två. Familjer ser olika ut men borde ha samma rättigheter. Så är det inte idag. Barn borde inte kunna bli av med vuxna i sin närhet som tar föräldraansvar.
  • Inför en ny könstillhörighetslag, som stärker transpersoners makt över sina egna liv och gör det enklare att ändra juridiskt kön. 
  • Förbjud omvändelseförsök inklusive omvändelseterapi. Det borde självklart vara kriminaliserat att försöka bota personer från sin sexuella läggning eller könsidentitet, eller att påverka eller tvinga personer att de inte ska leva som den de är.

Rättigheter tar åratal bygga upp, men kan raseras snabbt. I ett samhälle för alla försvarar vi rättigheter genom att bygga upp fler. Vi hoppas att KD är beredda att bidra till det.

För oss är det är handling som räknas, inte ord.


Trifa Shakely, förbundsordförande RFSL


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE