ÅSIKT

Vi kan inte acceptera inflytande från SD

Replik om regeringsfrågan från CUF

Magnus Ek, CUF, svarar Benjamin Dousa från MUF.
DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

REPLIK. Dousa skriver att C och L sviker Alliansen, därför att man inte villkorslöst förbinder sig att fälla den rödgröna regeringen med stöd av SD. Dousa driver tesen att Alliansen förlorat till SD eftersom vi inte sitter i regering.

Det är inte regeringsfrågan som har drivit väljare från Alliansen, eller för den delen S, det är att väljarna inte trott på de politiska förslagen.

Sverige står inför en mängd utmaningar som måste lösas. Bostadsbristen, den höga arbetslösheten och det avstannade klimatarbetet. Trots att Alliansen, och framförallt C, har formulerat många bra lösningar så saknas en tydlig och gemensam allianspolitik.

Det finns inte heller ett stöd för en alliansbudget, det finns ett löst löfte från SD om att rösta på M:s budgetmotion. SD har tidigare markerat att man inte ger stöd utan att få igenom vissa krav. SD för inte en liberal ekonomisk politik och är inte ett borgerligt parti. Det är ett främlingsfientligt extremparti med rasistiska rötter. Det är inte acceptabelt att deras förslag får inflytande i budgeten.

Våra folkvalda har ett ansvar inför sina väljare att driva partiets politik, men också ett ansvar för landet. Det måste stå över partipolitiken. Sverige tjänar inte på att kastas ut i politiskt kaos, när omvärlden är mer osäker än på mycket länge.

Vägen framåt för våra partier är att fortsätta bedriva en aktiv opposition mot regeringen och utveckla Alliansens gemensamma politik för att utgöra ett starkt regeringsalternativ till socialism och högerpopulism 2018.


Magnus Ek, förbundsordförande CUF


Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.