ÅSIKT

Det är så enkelt att bara klaga

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Vi klagar på mycket i det här landet. På hundbajs, kattbajs och hästbajs. På mygg och lukter från kor. Vi klagar på vargar och björnar och bävrar. Å på älgar och rådjur.

Med andra ord så är vi ganska griniga och tål väldigt lite när det gäller djur. Det är lätt att få känslan av att många människor tycker att djur överhuvudtaget inte ska finnas. Jägare är extra griniga mot rovdjuren och duktiga opinionsbildare. Nyligen sa Länsstyrelsen i Gävleborg ja till skyddsjakt på två vargar i Voxnareviret efter påtryckningar från jägarförbundet. Anledningen är att fem jakthundar attackerats av varg under ett år. Hu så hemskt tyckte länsstyrelsen och gav klartecken till att döda.

Men det finns också tjänstemän med lite större förståelse för djurens villkor.

I Västervik klagade folk på att fåglar bajsade på deras bilar på en parkering när de stod under träd. De polisanmälde fåglarna och polisen bad kommunen fixa problemet.

Trafikingenjören Kristina Hörnqvist grep personligen in. Hon ritade helt sonika en varningsskylt med budskapet. ”Parkerar ni under träd se upp för fågelbajs.”

Svårare är det inte!

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM