ÅSIKT

Sur, förbannad – och störtförbannad

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Det har varit moderatstämma.

Fredrik Reinfeldt och Anders Borg var där. Radarparet som knäckte socialdemokraterna i valrörelsen och som nu rör om med elvisp i det egna partiet och i väljarkåren. Det är nog inte många som förstår den moderata politiken just nu med tanke på de låga opinionssiffrorna.

Delar av den moderata rörelsen är i alla fall i uppror. Mest förbannade tycks kritikerna vara på förvaret av arbetsrätten. Så på neddragningarna i försvaret. Mikael Odenberg är fortfarande sur. Ja visst ja – frågan om storregioner är också het.

Anders Björck i synnerhet är störtförbannad. 31 deltagare från Västra Götalands storregion hade samordnat sig för första gången och ville fortsätta vara stora. Allt är bättre då var budskapet. De fick ge sig, moderatledningen är emot storregioner. Västra Götaland hade inte så stort inflytande.

Mest rörigt torde det ändå ha blivit när Anders Borg klev upp i talarstolen och brinnande förespråkade spelmonopolet. Folk buade och han vädjade desperat till stämman att inte falla för den nyliberala retorikens enkla knep.

Mona Sahlin hade inte kunnat sagt det bättre.

Whad vilja moderaterna?

Det vete gudarna!

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM