ÅSIKT

Svargdemokraterna skjuter från höften

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Vargen har blivit skogens muslim. Muslimerna har blivit förortens vargar.

Smutskastade och omringade av fördomar, okunskap och misstänksamhet.

Vargjägarna och Sverigedemokraterna verkar ha ingått en allians.

De har varsin minoritet i siktet, delar samma inställning och lånar argument från varandra.

Jag kallar dem för svargdemokraterna, en sammanslagning för att rensa bort oönskade arter och folkslag.

Det låter inte klokt, eller hur? Nej, det är inte riktigt klokt.

Nordanstigs kommun i Hälsingland har i dagarna beslutat sig för att bli Sveriges första vargfria kommun. Ja, de har egentligen inte haft varg på 150 år. Men skulle det komma in en, skjuts den.

Varför?

”Att vargen medför stora problem är det bara att titta på de vargtäta områden som finns i Sverige i dag för att se”, säger Sven-Erik Sjölund (S) som sitter i kommunalfullmäktige och var med och klubbade igenom förslaget.

Byt ut varg mot muslim – och då har Jimmie Åkesson talat.

Men den svargdemokratiska retoriken slutar inte där.

Främlingsfientligheten:

”Det finns områden i Sverige som är positiva till vargen, det är kanske mer lämpligt att vargen håller till där”, säger Sven-Erik Sjölund till Aftonbladet.

Vellinge-syndromet har spridit sig till skogen. Vi vill inte ha vargar, låt vargkramarna ta emot ”problemet”.

På samma sätt har de flesta kommunerna resonerat kring flyktingmottagningen.

Skrämselpropaganda:

”Det skulle också innebära att människor inte vågar gå ut i skog och mark av rädsla för rovdjur, vilket vore mycket sorgligt”, hävdar Sven Erik Sjögren.

För att kunna driva igenom en omfattande vargjakt behöver man få opinionen på sin sida. Vargen måste svartmålas, bli farlig. Och när det kommer till svartmålande, finns inga bättre läromästare än sverigedemokraterna. Skrönor blir fakta, enskilda fall blir statistik och hux flux har vi skapat ett livsfarligt rovdjur. Ett odjur.

Vargen farlig för människan? Dra den om Rödluvan också!

Ingen människa har dött av vargövergrepp på 200 år.

Martyrskapet:

”Det jag är mest besviken på från vargförespråkarnas sida är att man inte har någon som helst förståelse eller empati för de människor som drabbas”, säger Sven-Erik Sjölund.

Jo, båda driver en svenne-jihad mot etablissemanget. Vi och dem. På ena sidan de modiga och de drabbade, som inte blundar för problemet. På andra, de verklighetsfrånvända storstadsborna som vägrar se sanningen i vitögat.

Hot mot den svenska kulturen:

Jakt med löshund blir nästintill omöjligt. Löshundsjakt är kultur och en viktig fritidssysselsättning och livskvalitet för många, säger den svargdemokratiska kommunalpolitikern.

Återigen är den svenska kulturen i fara! Den här gången är det 200 vargar som håller kulturarvet i schack! Kommer vi kunna rasta våra hundar? Vem ska våga plocka höstkantareller? Kommer alla skogens djur börja yla mot månen?

Hm, den sjukliga nojigheten känns välbekant. Och mupparna som tror sig kunna bestämma vad svensk kultur är för något, växer de vilt i skogen?

Okunskap:

Vargen är ett hot mot hunden, hävdar Sven-Erik Sjölund. Antal hundar som dödas av varg är en försvinnande liten del. Många fler dödas av jägarna själva, som siktar sämre än Hamas.

Men i en tid av ökad intolerans behöver man inte träffa mitt i prick för att budskapet ska gå igenom: Anpassa dig till oss eller försvinn!

Svargdemokraterna skjuter från höften, både i skogen och i debatten.

avMartin Ezpeleta

ARTIKELN HANDLAR OM