Publicerad:
Uppdaterad:

Dubbelmoral om svenska skolan

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag är så innerligt trött på den politiska dubbelmoralen. Den finns på alla områden i allt från oppositionspolitik till den egna partipolitiken. Just nu är det skolan som är på tapeten och skolminister Jan Björklunds svartmålning av det svenska skolväsendet.

I flera år har Björklund hävdat att vi är sämst i världen. Det är inte så där värst många som har opponerat sig mot den bilden. Vissa lärare givetvis men någon proteststorm mot påståendet har det inte varit. Socialdemokraterna och Mona Sahlin hängde på. Mer ordning och reda krävde hon och sträckte ut handen till Jan Björklund.

Nu har det visat sig att Jan Björklund inte talat sanning. Den svenska skolan är inte sämst i världen! Det är skitsnack enligt forskningsrapporter. Anledningen till Björklunds angrepp handlar givetvis i grund och botten om att skälla på den socialdemokratiska skolpolitiken.

Då struntar ministern självklart i både elever och lärare. Maktbehovet helgar medlen. Mona Sahlins syfte var givetvis att underminera skolministerns ställning. Han blev mindre trovärdig när han barnsligt och surt inte ville ha den utsträckta handen.

Kort sagt – dubbelmoral från alla håll.

Det som skulle kunna hjälpa skolan, nämligen mer pengar, vill ingen politiker diskutera.

Lotta Gröning

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN